Pondělí
A máme tu pondělí a po roce zase soustředění v Čáslavi. Na sraz dorazili všichni včas, cesta nám rychle utekla. Děti se rozdělily do pokojů a začalo vybalování. K obědu byly šunkofleky, paní kuchařky nám hodně dopřály, přece jen přes rok vaří pro středoškoláky, takže porce byly velké  Po obědě děti odpočívaly před závody a měly za úkol namalovat si obrázek na dveře svého pokoje, abychom věděly, kde kdo bydlí. Na závody nám vyšlo skvělé počasí nebylo ani moc velké horko, ale ani zima. Některé děti jako například Lilinka a Mareček byly velmi příjemně překvapeni, ze svých výkonů. Večer už jsme nechaly dětem volnější a vydali se na místní u dětí velmi oblíbené hřiště.

Úterý
A máme tu 7:30 a budíček, tento den není moc koho budit, většina dětí už je vzhůru a i převlečena do sportovního. Těší se na trénink, to oceňujeme ;) Ale ještě předtím nás čekala bohatá snídaně formou švédského stolu. Děti ještě rozdělujeme do týmů, každý tým má za úkol vymyslet si svůj název a pokřik. Některé týmy to vzaly opravdu zodpovědně. A tak tu budou soutěžit týmy: Limetky, Okurky, Gepardi, Zlaté tretry a Redbullky. Na trénink se vydáváme k atletickému stadiónu. Trénujeme kopečky, sprinty a s menšími hrajeme míčové hry, než dotrénují starší. Po svíčkové k obědu spousta dětí ulehá a odpočívá. Po obědě se vydáváme objevovat nová místa v Čáslavi, přece jen spousta dětí jezdí opakovaně, tak ať máme změnu Objevujeme nové hřiště a taky poklad z letní hry s ČT déčko. Nezdá se to, ale děti mají v nohách 10 kilometrů, jsou dobří! Večer jsme ještě trénovali za ubytovnou na hřišti a na závěr si i zasoutěžili a to nejen v běhu, vybíjené, ale i v tom, jakou mají děti paměť. Plný počet bodů získali: Alex, Meliska, Lili a Dan K. Gratulujeme. A teď už hurá do sprch a spinkat.

Středa
Dnešní budíček v trochu upršeném ránu už je vidět, že děti makají, více než polovinu z dětí budíme. Vstávají však s úsměvem. Na dopolední trénink se rozdělujeme na menší a větší děti. Menší trénují za ubytovnou, starty a zkoušíme překážkovou dráhu. První příčky obsazují: Daneček B., Kiara a Vojta R. Starší směřují k Vodrantům. V poledním klidu hlavně menší děti už se nemohou dočkat návštěvy města, těší se na zmrzlinu a nákupy. Všechno proběhlo v pořádku, hitem tohoto soustřední se stala pružina . Před večeří ještě hrajeme pinec, uvidíme, zda bude čas na turnaj. Také nám přichází první pošta, děti podle obrázků odhadují, copak asi bude pro ně. Píší také ve městě zakoupené pohledy.
Večer naštěstí nepřichází slibovaný déšť a tak se vydáváme na hřiště, kde týmy začínají připravovat svoje divadla.

Čtvrtek
Dobré ráno, budíček a rovnou bodujeme pokoje. Ajajaj večer už se některým moc uklízet nechtělo, ale holčičí pokoj Melisky, Saminky, Simonky a Tinky jak z katalogu. Musíme uznat, že mají lépe uklizeno, jak my trenérky. Po snídani ještě trochu odpočíváme a nabíráme síly na kruhový trénink. V poledním klidu se děti po odpočinku věnovaly nácviku divadelního představení. Poté se vypravujeme k rybníku, kde nás čeká štafetový závod. Závod všechny děti zvládly, vyzdvihujeme výkon Matyho, Monči. Večer necháváme svaly odpočívat a přestože jsme na atletickém soustřední nezapomínáme na opakování učiva. Zvolily jsme kvíz o 4 tématech: biologie, zeměpis, atletika a Čáslav. Vědomosti Danečka nás ohromily. Večerku jsme nemuseli nijak připomínat, máme půl desáté a všichni už jsou na pokojích.

Pátek
Blíží se budíček a máme tu úplné ticho. Donut na snídani dětem vykouzlil úsměv na tvářích. Na poslední den jsme si připravily trénink formou běhacích her s možností získání hodně týmových bodů. Před obědem už jeden z týmů odehrálo skvělé divadlo se spousty vyrobených rekvizit, tleskaly i paní kuchařky. My jsme zase děkovali za výborné buchtičky s krémem. A odpoledne nás čeká překvapení, které nakonec uhádla Tinka a to bowling. Šťastné výrazy dětí stály za to a věříme, že jim to slibované koupaliště, které skrz nepříznivé počasí bylo zavřeno, vynahradilo.